Menys vividors, més feina! Les lluites per al treball a la Mallorca de la Transició

Libro
6,50 €
Cantidad

Descripción

Pere J. Garcia

Any 1975. El dictador feia les darreres. Els treballadors es mobilitzaven massivament. Les vagues sorgien arreu. Els obrers sense feina, els aturats, s’organitzaven en assemblees multitudinàries. La ruptura amb el règim era a tocar. L’estaca estava a punt de caure i tots estiraven des d’allà on podien. Però els anys passaren, el règim canvià sense canviar tant i els aturats es comptaven a milers. Per això, després de les primeres assembles d’aturats de 1975 al 1977, es posaren en marxa noves organitzacions de treballadors en atur. Consciència de classe, assemblea, acció directa i mobilització constant varen ser els ingredients d’una lluita dura i sostinguda protagonitzada per organitzacions com l’Assemblea d’Aturats i la Sapiència o els gitanos de Son Banya des de 1978.

L’any 1981 la Transició es donava per acabada. Gente del Pueblo gairebé ja no sonava per la ràdio, però encara quedaven desenes de milers de persones que no trobaven feina i eren relegades a la pobresa. Moltes d’elles seguien organitzades i reclamaven «menys vividors, més feina!».

Pere J. Garcia Munar – Pollença, 1983. És doctor en Història amb la tesi Sindicalismo en Mallorca durante la transición (1973-1981). És autor de Salvem sa Dragonera. Història dels ecologismes a Mallorca.

Calumnia Edicions Col·lecció Silenciades, 1. Mallorca 2021
102 págs. Rústica 15x10 cm
ISBN 9788412210743

Detalles
Calumnia
Libro
16 otros productos en la misma categoría: