legend

Orígens del moviment obrer a Olot 1840-1923

Libro
5,00 €
Cantidad

Descripción
Joan Barnadas

Impulsada pel moviment llibertari garrotxí, la Biblioteca Social d’Olot pretén ampliar i difondre el coneixement sobre els moviments socials i les seves lluites, per tal de fer arribar a la ciutadania aquells textos, aquelles idees, aquelles visions del món que les grans editorials i les edicions municipals no solen publicar.

No és casualitat que es comenci amb aquesta temàtica, doncs és una història -la del moviment obrer olotí- injustament tractada i en molts casos oblidada per la historiografia local. Amb aquesta edició, pretenem aportar el nostre granet de sorra per fer visible un passat que potser més que d’altres esdeveniments puntuals i elitistes ocorreguts a la capital de la Garrotxa ha conformat la societat olotina actual, doncs no en va en formà part un gran nombre de la ciutadania local i comarcal, participant en uns successos que amb més o menys encert van ser claus en el desenvolupament econòmic i social de la nostra comarca.

En el llibre es relaten els fets d’uns i altres, amb independència de tendències ideològiques, de manera que aquests fets del moviment obrer a Olot poden esdevenir font d’inspiració per als lectors actuals i un necessari homenatge a totes aquelles persones i entitats que per un o altre motiu s’hi van trobar involucrades.

És doncs Orígens del moviment Obrer a Olot 1840-1923, una obra necessària per rescatar de l’oblit els protagonistes en molts casos anònims, que no tenen -a diferència d’altres- places ni carrers dedicats amb el seu nom, però que en aquests mateixos indrets hi varen viure, patir i lluitar pel que creien era de justícia.

Biblioteca Social d'Olot. Col.lecció Història. Olot 2012
153 págs. Rústica 20x14 cm
ISBN 9788461557974

Detalles
Libro
16 otros productos en la misma categoría: