legend

L'anarquista argonauta

Libro
10,00 €
Cantidad

Descripción
Ferran Coll.

Barcelona va ser una de les ciutats més fascinants d’Europa el primer terç del segle vint, on l’activitat social reivindicativa i revolucionaria no s’aturava. En pocs anys va ser coneguda com a la Ciutat de les Bombes per la lluita constant entre la patronal i els sindicats, agreujada per la carestia de la vida, la Gran Guerra, la dictadura de Primo de Rivera i el desastre del Marroc.

Aquest és el marc de “L’anarquista argonauta”, ficció històrica i social on els actors, al temps que modelen la pròpia identitat, no es poden abstreure de trets tan humans com la vanitat, l’amistat, la violència i les revenges personals. Com el Vicenç, protagonista de la novel·la, somiatruites vocacional que deixa enrere família i benestar per l’emancipació de la classe treballadora.

Els personatges de “L’anarquista argonauta” són una mostra d’aquells anònims lluitadors anarcosindicalistes enmig d’una societat al caire del col·lapse. Empresonat de diverses ocasions, el Vicenç es destinat a la Guerra del Marroc on resultarà malferit i fet presoner (1921-1923). Repatriat a Barcelona decideix venjar al seus amics Francesc Layret i Salvador Seguí: el detenen però els advocats es belluguen bé i en resulta lliure. L’antic amo i ex-amant de la dona del Vicenç aportarà testimonis falsos de l’assassinat del botxí de la Modelo que li suposarà una condemna de vint anys al castell de La Mola a Maó. Empresonat un altre cop, el Vicenç aconseguirà superar el desesper malgrat que tots el donen per mort. Com els argonautes, sortejarà tota mena de perills i entrebancs per recuperar la família, el seu preuat velló d’or, però abans haurà d’aconseguir la llibertat.

L’autor va néixer a Barcelona l’any 1944. Llicenciat en Econòmiques, va exercir el periodisme a La Vanguardia més de vint anys. El 1983 es trasllada a treballar a Madrid com a cap de comunicació d’IBM Espanya. Va ser responsable de premsa d’aquesta multinacional durant els Jocs Olímpics, a més de coeditar el diari oficial del Jocs en quatre idiomes amb la col·laboració del COOB’92, la Universitat de Navarra i l’Autònoma de Barcelona. També va ser responsable de comunicació de l’Expo de Sevilla. Desprès de deixar la multinacional, va fundar la seva empresa d’imatge i comunicació, Idea Viva, i va seguir en el món de les relacions públiques fins a la jubilació, en que es dedica a viatjar i a escriure.

Edición del autor, Barcelona 2014
336 págs. Cartoné il. 21x15 cm
ISBN 9788461707287

Detalles
Ed. del autor
Libro
16 otros productos en la misma categoría: