Editoriales
legend

L'aventura del militant

Libro
6,00 €
Cantidad

Descripción
Ignacio Iglesias - Víctor Alba.

Moltes de les coses de l'època de la segona República o de la guerra civil i moltes de la resistència contra el franquisme són impossibles de comprendre si no es coneix qui eren i com eren els militants de les organitzacions obreres de llavors.

Els records i experiències dels simples militants, que formaven aquestes organitzacions, que dedicaren el millor del seu temps i de la seva vida a militar, són un element indispensable per a comprendre un llarg període de la història contemporània del nostre país. Però no es troben ni en la premsa, ni en les pel·lícules, ni en les novel·les (fora de dues o tres injustament oblidades), de manera que els historiadors no poden tenir sinó una visió parcial i incompleta de per què i com succeïen els esdeveniments.

Uns quants militants supervivents del P.O.U.M. han volgut fornir aquest material als qui en el futur escriguin sobre aquesta història. Per això, han reunit els seus records, anècdotes, experiències, en aquest volum, que comprèn quatre etapes ben clares, des del 1930 fins el 1950, trenta anys molt plens i decisius del moviment obrer d'aquest país: abans del 1936, la guerra civil, l'exili i la resistència al franquisme. Aquesta experiència seria similar a la dels militants d'altres organitzacions, si no fos que en els del P.O.U.M., es donà el cas, durant aquests vint pnys, que hagueren de lluitar contra l'enemic comú i, al mateix temps, protegir-se les espatlles dels qui els calumniaven i assassinaven en nom dels mateixos ideals que ells defensaven, però de fet al servei d'una potència imperialista i totalitària.

Aquest volum constituirà, doncs, un document imprescindible pels qui, sense haver viscut aquella època, vulguin conèixer-la i entendre-la.

Laertes Editorial, Colección Laertes, 14. Barcelona 1994
233 págs. Rústica 20x12 cm
ISBN 9788475842417

Detalles
Laertes
Libro
16 otros productos en la misma categoría: